Catering dietetyczny NO LACTOSE/ GLUTEN

Diety Bez Laktozy/ Bez Glutenu (specjalistyczne):

(dostępne kaloryczności: 1000 kcal,1200 kcal,1500 kcal,1800 kcal, 2000 kcal)

Łączy założenia diety bezglutenowej i/ lub bez laktozowej ograniczając produkty zawierające te alergeny w swoim składzie.

Przeznaczone są dla osób ze szczególną wrażliwością na występowanie glutenu oraz/lub laktozy. W naszych jadłospisach wykorzystujemy ich zamienniki, czyli zboża naturalnie bezglutenowe (gryka, kukurydza, ryż, itd.), roślinne substytuty nabiału (mleko roślinne, tofu, itd.)

Nie stosujemy produktów sztucznie pozbawionych laktozy. Dbamy o różnorodność posiłków tak aby dieta pozbawiona laktozy i/lub glutenu nie była monotonna.

 

 

 

Przykładowe Menu:

ŚNIADANIE: PRZEKĄSKA: OBIAD: PODWIECZOREK: KOLACJA:
Jaglanka kokosowa na mleku roślinnym, z czarnym sezamem i malinami Praliny z kaszy jaglanej w kakao i wiórkach kokosowych z sosem mango Pierś z kurczaka marynowana w miodzie z wędzonym boczkiem,sałatką i młodymi ziemniakami z koperkiem

 

(na zdjęciu)

Pudding chia na mleku roślinnym, z sosem mango i czarnym sezamem Faszerowana papryka z farszem z czerwonej soczewicy, świeże warzywa

(Uwaga! Mimo komponowania posiłków w oparciu o produkty bezglutenowe istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia śladowych ilości glutenu w niektórych posiłkach.)